Cégtörténet

Körös Autócentrum

1963. március 1.-én megnyílt a 11. számú Autójavító Békéscsabán a Szabolcs és a Szarvasi út kereszteződésében. A műhely szegedi központhoz tartozott és a Gaz típuscsalád teljes felújítása és szervizelése tartozott a feladatai közé.


1970 körül megszűnt a Gaz szervízelés és a műhely átkerült a túrkevei központhoz. A neve 17. számú Autójavítóra változott és Tátra valamint IFA felújítással foglalkozott. Ebben az időszakban rohamos fejlődés indult, megépítettek egy ebédlőt, egy javítóműhelyt, egy IFA javító színt, kialakítottak egy karosszéria műhelyt, modern festőfülkével.


2011 július 1-től a győri központi telephelyünkön Mazda Márkakereskedés és Márkaszerviz joggal rendelkezünk.


Az 1980-as évekre bővül a létszám 170 főre. A létszámbővülés oka az, hogy megyei központi műhely lett és garanciális javításokkal is elkezdtek foglalkozni. Ekkor kezdik meg az autóértékesítést is, Lada és ARO eladásokkal foglalkoztak bel- és külföldre. A külföldi eladások egészen a szerb háborúig folytak. A bővülés oka még az is, hogy felépítettek egy diagnosztikai sort, ami jelentősen meggyorsította a javítást. 1982-től bevezetik az autók zárt technológiás műszaki vizsgáztatását. 1985-ben ismét névváltás történt, innentől Békéscsabai Autójavító Vállalat néven működött egészen a rendszerváltásig.


A rendszerváltáskor Autószerviz Kft. néven bejegyzett cég egészen 1997-ig létezett. 1994-ben megalakult a Körös Autócentrum Kft.-t. Ekkor épült fel a jelenleg is használt szerviz, karosszéria, festő és autóvillamossági műhely, valamint maga az autószalon. A Kft. az Opel gépjárművek értékesítését és szervizelését kezdte meg 30 alkalmazottal. 1997-ben az Autószerviz Kft összeolvadt a Körös Autócentrum Kft-vel. Az Autószerviz Kft épületeit később lebontották, és a területet eladták. 2004 júliusában tulajdonosváltás következett be a Kft életében.


Az új tulajdonosok új lendületet hoztak a cég életébe, melyet legjobban az újonnan az Opel szalon mellé épített Honda szalon szimbolizál, amit novemberében adtak át. Az új szalon a teljes Honda családot értékesíti és a hivatalos márkaszerviz feladatokat lát el. A szerviz is jelentős újításokon esett át, jelenleg 21 emelővel, fejlett villamossági, festő és karosszéria műhellyel áll az Opel és Honda tulajdonosok rendelkezésére.

A 2009-es év folyamán újabb márka forgalmazásával és szervizelésével egészült ki a kínálat. A Körös Autócentrum Kft. a Kia Motors békés megyei képviselete és szervizbázisa lett. Mindemellett tevékenységét autógáz beszerelésével is bővítette, az olasz Landirenzo hivatalos beszerelő- és szervizpartnereként.


2010 folyamán a műszaki vizsgaállomáson jelentős fejlesztéseket végrehajtva Békés megye egyik legjelentősebb vizsga bázisává vált. 2010 utolsó negyedévében új márkával bővült a cég termékpalettája. Ekkor nyílt meg Mazda márkakereskedésünk. Márkaszervizünk is jelentős újításokon esett át, jelenleg 21 emelővel, fejlett villamossági, festő és karosszéria műhellyel áll az Opel, Honda, Kia és Mazda tulajdonosok rendelkezésére.Munkatársak

Szolgáltatások

Alkatrész eladás

Bérautó

Csereautó

Eredetiség vizsgálat

Használtautó értékesítés

Márkaszerviz
Kapcsolat

 • Mazda Körös Autócentrum
  5600 Békéscsaba, Szarvasi út 66


  Telefon: +36 66 450 450
  Fax: +36 66 441 287
  E-mail: mazdakoros@mazdakoros.hu
 • Nyitvatartás - Márkakereskedés:

  Hétfő-Péntek:
  08:00 - 17:00
  Szombat:
  09:00 - 12:00
  Vasárnap:
  Zárva - Zárva
 • Nyitvatartás - Szerviz:

  Hétfő-Péntek:
  07:00 - 17:00
  Szombat:
  08:00 - 12:00
  Vasárnap:
  Zárva - Zárva

Galéria